Håll hårt i plånboken!

Pingsten hinner knappt landa förrän nationaldagsfirande väntar med examenshögtider, studentfester och skolavslutningar. Tiden vi befinner oss i brukar kallas mellan hägg och syrén och är en fantastisk tid där våren övergår till försommar. Så mycket energi vi får av naturen just nu! Samtidigt som det är en intensiv tid för många, inte minst för oss lärare. Betyg ska sättas, utflykter ska genomföras, avslutningsceremonier planeras i kombination med mängder av jobb som ska hinnas med innan sommarlovet.

Sen ska ju den där blomman köpas in till den och den, avskedspresenten inhandlas till hen som går i pension. Examenspresenter till våra nära och kära som avslutar långa utbildningar, det där lilla extra till ettagluttaren som går på sitt allra första sommarlov, det tar aldrig slut… Just ja! Insamlingen i klassen/på jobbet/valfri grupp får vi inte glömma. Swish går varmt och den där tjugan hit eller dit blir snabbt en hundring i kombination med sista-minuten-presenten till kompisen som fyller år mitt i allt! Här gäller det att hålla hårt i plånboken. Nej, det är inte att vara snål. Snarare kreativ.

Mina tips:

  • Swisha tjugan till insamlingen eller fråga om du kan få bidra med ett egenhändigt gjort kort istället.
  • Planera presenterna i förväg. Om det inte verkligen är i sista-minuten, fundera på vad du har hemma. Kanske kan studenten bli glad för en uppsättning av gamla fina vinglas? (Valfri skåprensning).
  • Tillverka egna presenter. Laga mat, baka bröd, sy en tygkasse. Pimpa ett ljus!
  • Tillgång till natur? Plocka din egna bukett. Köp inte dyra blommor om du inte måste.
  • Fundera på om presenten kan ges i form av ett brev? Skriv några rader om personen. Kanske ett gemensamt minne? Berätta med några ord hur mycket personen betyder för dig.
  • Rensa pocketbokhyllan. Ge bort en bok du har läst och som du själv gillar. Kombinera med en flaska vin, choklad, kaffe eller te.

Vad du än gör, håll i plånboken och dina pengar. Låt det inte skena iväg i tron om att de köpta sakerna är de bästa sakerna. Många menar att tid är det mest värdefulla vi har nu för tiden och jag är benägen att hålla med. Ge av din tid om du kan.

Fler tips eller idéer på hur vi kan navigera i juni för att undvika de värsta köpfällorna? Lämna en kommentar så att fler kan ta del av dina tips.

Tack för att du läst! /Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s