Pay it forward Friday

Fredagarna brukar vara dedikerade temat ”skicka vidare”, så även den här fredagen. Inte skicka vidare i form av kedjebrev eller mail där du uppmanas skicka vidare något ”magiskt” budskap, nej skicka vidare i form av att ge vidare. Genom att dela med mig av något jag gillar kan fler människor få ta del av kakan så att säga. Eftersom ”Pay it forward Friday” är något jag gör på Instagram kan det handla om att tipsa om andra konton på Instagram eller bara lyfta någon/något som jag tycker är värt att lyftas.

Fredagarna har blivit en riktig favorit eftersom temat alltid innebär att rikta ljuset på bra saker eller bra personer. Med tanke på gårdagens inlägg som handlade om hur jag tidigare har varit dumsnäll (trillar dit fortfarande) och låtit mig mer eller mindre utnyttjas ekonomiskt, vill jag förtydliga att ge vidare inte enbart handlar om materiella saker, tvärtom! Att ge vidare av sin kunskap, sina erfarenheter, sin tid, kärlek och omtanke betyder många gånger mycket mer. Har du någon äldre släkting som har begränsade sociala kontakter? Kanske kan du ringa och prata en stund med din släkting? Behöver varken vara en släkting eller en äldre person, bestäm dig för att kontakta en person du inte varit i kontakt med på länge. Tid och omtanke är det enda som krävs. Eller varför inte prata med någon på jobbet som du inte brukar prata så mycket med?

Ibland kan det kännas lättare att ge vidare med hjälp av något man bokstavligen kan ge vidare. Skänk klädkassen till en hjälpsändning istället för att kränga på Tradera. Alternativt tryck på donationsknappen nästa gång du pantar burkar. Många bäckar små…

Inga unika saker egentligen, inget banbrytande, men väldigt effektfullt. Ofta är det de enkla sakerna som gör den största skillnaden. Idag delar jag vidare genom att tipsa om ett riktigt favoritkonto på Instagram. Kontot heter Ekonomenstips och i början när jag var ett blåbär i vår fina ekonomi-community, var hon en av alla som välkomnade mig. Hon lyfte mig på olika sätt, gillade och peppade. Med flera tusen följare och ett innehåll som både är knivskarpt, roligt och personligt, fick hon mig att hitta min alldeles egna lilla plats. Tack för det Ekonomenstips! Om ni inte redan följer så kan jag varmt rekommendera kontot.

Ikväll väntar avtackning av en kollega som har fyllt jämt och det vankas picknick på klipporna, jag kommer nog inte kunna motstå att dela med mig av lite soliga bilder från klipporna senare ikväll. Men det räknas väl också som att ge vidare, eller hur?

Hur kommer Du att ge vidare idag?

Tack för att du har läst och tveka inte att lämna en kommentar, på så vis kan du också ge vidare.

All kärlek! /Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s