Sommarslö(sa).

Visst är det ett fint ord? Sommar och slö i ett enda härligt ord! Vill man vricka på ordet skulle man kunna lägga till två bokstäver och få ett annat ord. Kanske hänger de ihop? Att man är lite sommarslö kanske leder till att man sommarslösar? Slösa kan ju i sin tur betyda att man slösar med omtanke, kärlek och medkänsla. Men det skulle ju även kunna betyda att man slösar med sina pengar bara för att man är lite slö och inte orkar bry sig lika mycket om sin ekonomi.

Min känsla är att vi alla är lite sommarslöa och sommarslösaktiga. Konstigt vore det väl annars? Vi som lever i ett mörker större delen av året får äntligen lite ljus, sol och värme. Klart att man ska unna sig det man vill och anser sig behöva. Sen behöver ju inte det betyda att man släpper efter fullständigt och YOLO:ar sig igenom hela sommaren rent ekonomiskt. Det kan bli så himla kostsamt sen. Ni vet där i augusti när allt drar igång igen? Handla inte för pengar du inte har. Det är inte värt det. Dra inte iväg på en spontanresa som du inte kan betala för nu. Det svider som sjutton i höst när du ska betala av resan då det dessutom är mörkt ute igen och du behöver varje spänn (för att unna dig något för att det är mörkt och trist ute…).

Vid den här tiden förra sommaren, for jag iväg på en semester tillsammans med mitt ressällskap. Semestern var både planerad och betald. So far, so good. Vi var borta i nästan två veckor och utan att gå in på alla detaljer drog det iväg på grund av anledningar… Lång historia kort. Jag är snäll. Lite för snäll ibland. Det var mitt kort som drogs och blev som någon sorts säkerhet, vilket ledde till att jag drog på mig onödiga kostnader bara för att jag tänkta att ”vad sjutton! Några hundringar hit eller dit, vi är ju på semester…” Tro mig, oavsett anledningar så är det inte värt att vara den som ställer upp och betalar för andra om man vet med sig att man är snäll på kredit. Har du pengarna och känner för att bjuda? Toppen! Men har du inte pengarna, så finns det många andra sätt att vara snäll och förstående på än genom plånboken.

Så simma lugnt, unna dig med måtta och lev i nuet på det du redan har, du har troligen mer än vad du tror och håll hårt i plånboken!

Tack för att du har läst!

Hälsningar från Karin/Budgetfröken.

2 kommentarer på “Sommarslö(sa).

  1. Tänkvärt inlägg 🤗 är lätt hänt att släppa på allt när man ”ändå är på semester”, lätt att vara efterklok då man äntligen är lite ledig.
    Tog till mig av ett av alla dina finurliga spartips och började spara till semestern i början på året. Så skönt att ha alla pengar klara och fixade utan nån större ansträngning 🌸 Gick förvånadsvärt lätt att bara sätta över en summa på automatik varje månad. Och ha dem någonstans där man inte ser dem så ofta 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s