Lyssna till sina egna råd

Augusti månad är för mig en tid för nystart och ett bra tillfälle att att ge sig själv det man behöver. Om det här (och en hel del andra saker) skrev jag om i Budgetfrökens nyhetsbrev (klicka här om du vill prenumerera) och de senaste dagarna har jag verkligen tagit fasta på mina egna råd.

Augustiblomster.

I början av veckan tog jag tag i ett par riktiga surdegar, jag ringde ett par obekväma samtal som på sikt kommer att förbättra min privatekonomi. De var obekväma eftersom jag aldrig tycks hitta energin att ringa myndigheter och banker. Men nu bara gjorde jag det ändå. Lite knöligt var det allt och framförallt tidskrävande att komma rätt, men till slut hade jag fått svar på mina frågor. Dels handlar det om framtida pension (jag vet, så tråkigt att tänka på, men ack så viktigt!) och dels handlar det om framtida reavinstbeskattning. Utan att gå in på detaljer så var det här oerhört skönt att ta tag i. Att få den information jag behövde för att kunna ta ett par beslut som på sikt kommer att göra stor skillnad för min privatekonomi, förhoppningsvis åt det bättre hållet.

Eftersom jobbet drar igång på måndag och jag inte är bättre/sämre än att jag redan längtar till nästa ledighet, har jag kickat igång ett sparkuvert till mig själv. Några hundralappar att roa mig med under höstlovet, då jag kommer att vara ledig tre dagar. Någon kallar det för sina ego-pengar, jag kallar det Må-bra-pengar. Nu är jag gansla bra på att roa mig och ta hand om mig själv, men ibland kan jag ha svårt att spendera pengar på mig själv. För mig kan det underlätta att öronmärka en summa som jag redan i förväg bestämt mig för att spendera på mig själv. Perfekt att använda ett sparkuvert där jag kan fokusera på att lägga undan en slant Till Mig Själv.

Sparkuvertet följde med nyhetsbrevet och är exklusivt till mina prenumeranter. Alltså ingen mall som jag lägger ut bland de mallar som går att ladda ner gratis. Däremot vill jag gärna att Du som läser min blogg ska kunna ta del av det här sparkuvertet om Du vill. Maila i så fall till budgetfroken@gmail.com så skickar jag mallen! Fram tom den 31 augusti skickar jag ut mallen extra till er som läser. Håll till godo!

Tusen tack för att du läser och delar vidare!

Hälsningar Karin/Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s