Temavecka matplanering

Ett stående önskemål från er läsare är att jag ska skriva om hur jag matplanerar. Först tänkte jag att ”vad finns att skriva om det?” Jo, jag vet, det kan låta lite nonchalant, men ni vet när man gör något av bara farten och knappt reflekterar över det? Så är det med matplanering för min del.

Redan när jag var barn var veckomatsedel ett stående inslag och min mamma kunde bokstavligen talat koka soppa på en spik. Okej, inte på spik kanske, men typ… Att gå i mataffären utan inköpslista, det fanns liksom inte på kartan. Eller ”nota” som mamma kallade det för.

Med tiden har jag insett att det här är ett ämne som fler vill lära sig mer om och vill hämta inspiration från, så jag bestämde mig för att köra en temavecka med start nästa vecka måndag den 7 september tom lördag den 12 september på ämnet. Det kommer att komma ett matplanerings-inlägg varje dag och sedan avslutas temaveckan i stories på instagram nästa lördag 12/9.

  • Måndag: Inventera dina förråd och planera utifrån Dina förutsättningar.
  • Tisdag: Skriv en matsedel och en inköpslista.
  • Onsdag: Byt ut dyra råvaror, handla efter säsong.
  • Torsdag: Veckohandla och fördela ansvaret.
  • Fredag: Mina bästa vardagsfusk.
  • Lördag: Laga mat i flera led och frys in matlådor.

Hoppas att du vill vara med och att du kan hämta lite inspiration från hur jag gör samt dela med dig av hur du själv matplanerar! För att lätt kunna följa, dela och hitta de olika inläggen kommer jag att använda hashtaggen #budgetfrokensmat

Ser fram emot att få kicka igång veckan tillsammans med alla er som vill haka på!

Tack för att du läser, gillar och kommenterar!

Hälsningar Karin/Budgetfroken

En kommentar på “Temavecka matplanering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s