Var den smarta!

Lördag och löningshelg. Vilka känslor väcker det hos Dig? Förväntan? Iver? Ångest? Eller är det som vilken helg som helst? Hur vi än vänder och vrider på det så kan vi föreställa oss att just löningshelgen är den tid i månaden som omsätter mest pengar

Dagarna före lön blir vi mer eller mindre överösta med butikserbjudanden via sms, mail och direktreklam och det finns ingen hejd på hur ”billiga” saker vi erbjuds att köpa. Många gånger erbjuds vi dessutom att köpa saker ”räntefritt”. Konkurrensen om våra surt förvärvade pengar är enorm och butikerna gör allt vad de kan för att vi konsumenter ska spendera våra pengar hos just dem.

Håll hårt i slantarna!

Veckan före lön brukar jag försöka påminna mig om detta fenomen. Att alla erbjudanden som står som spön i backen handlar om en marknad som vill att jag ska spendera mina pengar. Gott så! Självklart ska vi konsumera och hålla hela maskineriet i gång, men försök att bara spendera det du måste. Öka din medvetenhet rent allmänt kring det här med konsumtion och hur butiker och näringsidkare vill att du ska spendera så mycket som möjligt hos dem. Det är ju deras kärnverksamhet! Ökad kunskap gör oss bättre rustade för en marknad som inget hellre vill än att skinna oss på pengar.

Lördag är en stor shoppingdag i allmänhet och löningslördag i synnerhet. Innan du eventuellt far iväg på dagens shoppingrunda, ta en kopp kaffe till. Fundera igenom och planera dina inköp. Hur mycket pengar är du villig att spendera idag? Var förberedd på ”ta tre betala för två” och andra klassiska ”shoppa-mer-erbjudanden”. För att inte tala om ”räntefritt”… Här är det varningsflagg deluxe! Handla inte sällanköpsvaror på ”räntefri avbetalning”, bara gör det inte… Rusta dig för alla erbjudanden och lockpriser innan du ger dig ut i helgshoppingen. Var den smarta!

Tack för att du läser, gillar och kommenterar!

Hälsningar Karin/Budgetfröken.

3 kommentarer på “Var den smarta!

  1. Idag känns det så, att jag behöver inget, så blir nog ingen shopping 😀 Sparkuvert lockar mer 🥰 dock kan vara annat om några veckor när man blir lite rastlös..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s