Tema matplanera- dag 3: Handla efter säsong!

Eftersom du har inköpslistan redo och har planerat din veckomeny så är det perfekt att hålla utkik efter säsongsvaror. Se till att handla billiga svenska grönsaker som är i säsong. Passa även på att byta ut dyra råvaror mot billigare! I mitt senaste nyhetsbrev skrev jag om detta:

”Månadens spartips

Den här månaden vill jag tipsa om att det finns en hel del pengar att spara när det kommer till matinköp. Du känner säkert redan till att det kan löna sig att veckohandla istället för att småhandla. Dessutom har du redan koll på butikernas erbjudanden och utskick och har lärt dig att bara handla sådant du verkligen behöver.

Mina tips kommer istället att handla om att du kan spara mycket pengar genom att byta ut dyra råvaror till billigare. Dryga ut köttfärsen med linser och morötter. Små mängder i början ifall du inte vill chocka kräsna familjemedlemmar. Tipsar även om att skära köttet/kycklingen/fisken i mindre bitar och göra grytor där du enkelt kan dryga ut med valfria säsongsgrönsaker. Leta även efter svinngrönt-påsar. Vissa butiker säljer ut frukt och grönt som har passerat bäst-före-datum, men som ofta duger hur bra som helst att använda i matlagningen.”

”Apropå säsong, här finns pengar att spara! Köp för allt i världen inte dyra grönsaker som inte är i säsong! Här kommer ett urval av svenska grönsaker som är i säsong just nu: broccoli, blomkål, kålrabbi. paprika, lök, mangold, morot, bönor, zucchini, spenat, sallader och mycket mer. Det är bara att välja och vraka bland frukt och grönt utan att behöva spendera en hel förmögenhet. Ni som odlar sitter på ena riktiga guldgruvor så här års!”

Missade du nyhetsbrevet? Se till att inte missa nästa genom att prenumerera!
Hämta det senaste nyhetsbrevet här: https://mailchi.mp/3e2b5467c8c0/mnadens-kom-ihg-printout-och-bonusmaterial-4485408

Tack för att du läser, gillar, kommenterar och delar!

Imorgon veckohandlar vi och ser till att fördela ansvaret… Vi hörs!

Hälsningar Karin/Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s