Tema matplanering – Dag 5: Mina bästa vardagsfusk!

Okej, så du har inventerat förråd, du har kollat av dina egna energinivåer och kommande veckas alla olika aktiviteter. Du har skrivit en matsedel, inköpslista och du har veckohandlat. Utöver allt detta kommer du att ersätta dyra råvaror med billigare samt handla säsongens billiga grönsaker. Phu!

Så händer något oplanerat… En aktivitet drar ut på tiden. Mötet på jobbet verkar aldrig ta slut. Ungarna blir sjuka och du får inte sova. Eller så bara orkar du inte laga mat en kväll. Oavsett sjuka ungar eller ej. Här kommer mina bästa vardagsfusk som gör att du ändå får vardagen att flyga:

  • Se till att ha halvfabrikat hemma. Vår bästa är Felix krögarpytt och snabbnudlar.
  • Ät matlådor ur frysen.
  • Frukost hela dagen. Mackor, fil, ägg, du vet.
  • Quesadillas (har alltid tortillabröd hemma in case of emergency).
  • Hämtmat.
  • Skåprens. Tonåringens favorit. Vi äter allt från det sista i chipspåsen, pastaskvätten och någon röra av gud vet vad. Väldigt dekadent och härligt!

Ibland är det skönt att bara frångå planen. Det kan finnas tusen olika anledningar till att man vill/måste göra det. Glöm för allt i världen inte att sätta guldkant på tillvaron. Gör något oväntat, överraska dig själv eller familjen med att frångå rutinen ibland. Såklart 😉

Vilka är Dina bästa fusk i vardagen? Det måste inte ha med mat att göra. Hur fuskar du för att få livet att gå ihop? Lämna en kommentar eller dela på sociala medier. Glöm inte att använda #budgetfrokensmat så hittar vi det lättare!

Tusen tack för att Du har läst! Hälsningar Karin/Budgetfröken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s