Vänta inte in det perfekta tillfället

Du har hört det förr, det där med att man inte ska vänta in det perfekta läget. Nej, istället ska man fånga tillfället och bara ”köra igång!” Man blir onekligen lite matt, ja till och med lite less. För det funkar ju inte så alls. Eller?

Kanske funkar det för alla andra, men inte för dig? Din situation kanske är lite speciell och dina förutsättningar kanske ser annorlunda ut än alla andras? Självklart är din situation unik, det är ju din situation och inte någon annans. Naturligtvis ser dina förutsättningar annorlunda ut än alla andras, men betyder det att du inte kan göra det du vill?

Vill du ha en mer stabil och hållbar ekonomi? Bra! Då har du faktiskt redan påbörjat arbetet. I tanken är du igång, du har hittat min blogg och läser inlägg som handlar om privatekonomi och hur sjutton man ska komma igång. Så istället för att fundera på hur och när du ska ”komma igång”, se på det som att du redan är igång!

Ofta får jag jag höra: ”vid nästa lön, då ska jag ta tag i det här med budget och ekonomi”. Eller: ”om ett par månader ska jag vara föräldraledig, då behöver vi se över ekonomin”. Ja, ni fattar galoppen va? Jag tror att det är ganska vanligt att saker som man kanske ser som krångligt, eller tråkigt, ja det skjuter man gärna på framtiden. Så funkar i alla fall jag. Ta bara det här med mina försäkringar som jag behövde se över och omförhandla. Det tog mig ett halvår, om inte längre. Jag visste att jag skulle. Jag visste hur jag skulle göra. Jag visste till och med att det bara var ett telefonsamtal bort, men ändå drog jag ut på det. Varför?

Kanske för att jag aldrig kände kniven mot strupen, det funkade ändå. Trots att jag visste att jag betalade onödigt mycket pengar, så lät jag det bara fortgå. Ända tills jag slutade tänka att nästa månad, då ska jag ta tag i försäkringarna. En dag när jag var hemma visste jag att idag gör jag det bara.

Så mitt enkla råd är att sluta lägga energi på att du inte har kommit igång, eller att du borde ha se över ditten eller datten, klappa dig själv på axeln och konstatera att du redan är igång. Idag går du från tanke till handling genom att fundera på vart din nästa inkomst ska ta vägen. Vilka utgifter och vilka inkomster har du inför nästa månad? Har du ingen aning? Börja i så fall med att skriva ner alla utgifter under kommande månad. Det är det absolut bästa sättet att ta reda på hur mycket du behöver budgetera för olika saker.

Kul att du är igång! Om det dyker upp frågor på vägen, tveka inte att maila mig: budgetfroken@gmail.com eller skicka ett meddelande på instagram, så lovar jag att jag ska göra mitt bästa för att hjälpa dig på vägen!

Tack för att du läser! Hälsningar Karin/Budgetfroken.

En kommentar på “Vänta inte in det perfekta tillfället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s