Hur man överlever november

Även om hösten är en fin årstid och jag älskar klara morgnar och sol som strilar ner mellan orangerött bladverk, så älskar jag inte november. September-oktober är så vackra med all sin färgprakt, medan november liksom tappar allt. Solen är dold bakom tungt dis som aldrig verkar vilja släppa taget. Mörkret sipprar in samtidigt som dagsljuset försvinner mer och mer. Här där jag bor, strax utanför Uppsala, dröjer det innan snön kommer med sitt ljus och hopp om bättre tider.

Så hur överlever man den här månaden? Ljus, ljus och åter ljus är mitt korta svar. Sedan ett par år tillbaka har jag medvetet peppat mig själv inför november. Tidigare år har jag bokat in trevligheter som konserter, teaterbesök, hembjudningar och bortbjudningar. Allt för att mota mörkret i grind och se till att göra november till en av årets mest mysiga månader. I år får man tänka annorlunda. Inga hembjudningar eller mysiga konserter. Inga teater- eller museibesök. Nej, istället får man försöka få till utomhusaktiviteter så långt det går. Eller egna mysiga hemaktiviteter med sina allra närmaste eller sig själv.

Men det där med ljus då? Jo, jag tänker att dagsljuset blir viktigare än någonsin. Jag ska utmana mig själv att försöka ta mig ut så mycket det bara går. Inomhus gäller det att göra mysigt med tända ljus. Kanske ta fram extra ljuspunkter i form av ljusslingor och lampor. Fram med den fula bordslampan som jag plockade undan i våras. Kanske är det nu jag fixar till den superfula lampskärmen (hemaktivitet, check!) Ja, sen går det mesta att liva upp med god mat, dryck, film och musik förstås!

  • Hur gör ni för att ta er igenom november? Tipsa gärna genom att lämna en kommentar, här, på instagram eller facebook.
  • Missa inte morgondagens nyhetsbrev som innehåller fem olika printouts, varav två olika nya budgetmallar med fokus på jul och nyår. Det är ytterligare ett sätt att överleva november, att ta sikte på december och allt mysig som väntar där!
  • Klicka här för att prenumerera på Budgetfrökens nyhetsbrev.

Tack för att ni läser, gillar och delar! Hälsningar Karin/Budgetfröken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s