Ljuset i tunneln

Kanske är det ljuset, snön och solen som ger oss extra energi? Men visst känns det riktigt hoppfullt näs solen dundrar upp och det riktigt gnistrar i snön! Om jag jämför min energinivå i januari med februari så vinner februari stort.

För mig gör de ljusa dagarna stor skillnad. Genast hittar man lite extra energi och man kan nästan börja känna doften av vår. Okej, det var att ta i lite, men ni fattar… Våren är inte alltför långt borta och man kan ana ljuset i tunneln.

Februari är en perfekt månad att börja fundera på sommarens semesterplaner. Har du redan kommit igång med ett semestersparande, eller tar du det lite som det kommer? Om ca 4 månader startar sommarlovet för många barn och vuxna, tätt följt av semestertider och efterlängtad ledighet. Även om du inte vet säkert vad sommarens ledighet kommer att innebära vare sig praktiskt eller ekonomiskt, kan vi med största säkerhet konstatera att det kan vara bra att ha sparat ihop lite pengar.

Jag är fullt medveten om att alla inte ens har någon ledighet att tala om, men kanske kan det vara fint att kunna sätta lite guldkant på vardagen även om det är full sysselsättning? Någon kanske tänker att ”ja, jag kan inte ens spara några pengar eftersom pengarna aldrig räcker ändå”. Jag vet. Been there, done that. Det är tufft! Kanske kan du i så fall börja fundera på om det går att dra ner på utgifterna och spara en tjuga här och där. Ett par hundralappar gör stor skillnad. Fundera på hur du redan nu skulle kunna planera inför sommaren. Länkar till sparkuvertet som jag använder till mitt semestersparande! (Funkar fin-fint att ordna ett autospar till semesterkontot och ändå färglägga kuvertet.)

Ljuset, det underbara ljuset! Bjuder er på några vinterbilder från min trädgård och förutom att spara ihop extrapengar till sommaren, planerar jag redan för mina odlingar. Längtar verkligen efter att få sätta händerna i jorden. Men först väntar ett par månader av snöskottning, phu!

Tack för att du läser!

Hälsningar Karin/Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s