Lön varje vecka!

Förr i tiden var det vanligt att man fick lön varje vecka, eller kanske var fjortonde dag. Kanske finns det arbetsplatser som fortfarande betalar ut löner så ofta, men det vanligaste är ändå att man får sin lön utbetald i slutet av månaden. Jag kan inte låta bli att tycka det är en härlig känsla att få lön varje vecka.

Eftersom jag använder mig av en veckobudget och på så vis fördelar pengarna jämt över månaden, känns det som att det trillar in en lön veckovis, varje gång jag startar en ny veckobudget. Idag är en sådan dag!

Veckoperioden startar samma dag som min månadslön betalas ut, den 25:e. Den här månaden startade den första veckobudgeten torsdagen den 25: februari. Vill man starta sin veckobudget på en måndag (eller vilken annan dag som helst för den delen) så gör man det. Det är sällan en månad går att dela jämt på fyra veckor, istället blir det nästa alltid ett par tre dagar kvar på slutet. Dessa dagar gör jag en minivecka av och anpassar budgeten efter antalet dagar.

Är jag en slarvig person som inte kan hantera mina pengar och få pengarna att räcka varje månad? Nej, verkligen inte! Däremot är jag en person som tenderar att känna mig extra rik i samband med lön och gärna spenderar lite extra där i början av månaden när kontot är påfyllt. För även om jag alltid ser till att föra över pengar till matkontot direkt och till bensinkontot och till nöjeskontot, ja ni fattar… Så blir det ändå lätt att saker och ting inhandlas i början av månaden och sedan kan det bli lite småknapert i slutet av månaden.

Veckobudgeten har inte bara lett till att det är lättare att fördela utgifterna, den har även resulterat i att jag har mycket mer pengar kvar i slutet av månaden än vad jag hade innan jag startade med veckobudget. Wow! Inte bara ha pengar kvar, utan ha mycket mera pengar kvar!

Någon kanske tänker att jag lever snålt och torftigt eftersom jag sparar så mycket pengar? Men grejen är den att jag helt enkelt inte spenderar så mycket pengar. Jag har inget behov av att shoppa saker eller kläder, pandemin gör att jag aldrig går på konserter eller hänger ute på byn. Inga restaurang- eller barbesök och ej heller inga resor. Dessutom bor jag så vackert med naturen runt knuten och har allt vad jag behöver för att leva ett fullödigt liv utifrån mina resurser och behov. För att inte tala om känslan av att vara nöjd, att leva på det som finns, ja, helt enkelt dra ned på konsumtionen.

Vill du testa veckobudget? Det är enkelt! Skriv ut mallarna här på hemsidan, du hittar samtliga mallar under ”Gratis material”. Sen provar du att fördela dina pengar veckovis istället för att hoppas på att de räcker månaden ut och i bästa fall att det blir lite pengar över. Ja, jag vet att jag sticker ut hakan nu… Många av er har stenkoll på pengarna och ser till att de räcker till allt. Gott så! Men vad gör du med pengarna som blir över? Får du pengar över i slutet av månaden?

Tusen tack för att du läser, kommenterar och delar vidare!

Hälsningar Karin/Budgetfröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s