Mitt varför

Klockan är 04:30 då första larmsignalen går, jag hivar mig ur sängen för att stänga av alarmet. Medvetet har jag lagt mobilen utom räckhåll, bara för att jag då måste kliva ur sängen för att stänga av den. Dessutom är det skönare än vad man tror att gå och lägga sig utan mobilen som närmaste sällskap, ett klassiskt tips för bättre sömn!

Ute är det kolsvart och tyst som i graven, men jag uppskattar tystnaden och mörkret, dessa båda komponenter gör att jag kan tänka ordentligt. Tur är väl det, för jag behöver både tänka och koncentrera mig den här timmen varje morgon då jag går upp extra tidigt för att jobba med det jag älskar.

Men när klockan ringer halv fem varje morgon och det känns som att jag är den enda som är vaken i byn, då kan jag behöva påminna mig om ”mitt varför”. Varför gör jag detta? Vad sjutton håller jag på med? Jag skulle lätt kunna sova minst en timme till varje morgon. Texterna till bloggen och underlagen till Fredagsbreven, kommer någon ens att läsa? Alla mail och meddelanden jag svarar på varje morgon, ingen tvingar mig att svara. Jag skulle kunna sova istället. Den nya layouten inför omtrycket av Min Budgetkalender, är de verkligen nödvändiga? Den gamla layouten skulle funka. Strukturen av den nya kursen som sakta men säkert växer fram tar tid att arbeta med och när klockan närmar sig halv sju, är det dags att packa ihop och ladda om för att åka till mitt ”riktiga” jobb. Mitt lärarjobb.

Ja, vad sjutton håller jag på med? Är jag bara lite knäpp som väljer att göra alla dessa saker? Eller kan det vara så enkelt att jag vet ”mitt varför” och av den anledningen kan arbeta på?

Mitt varför när det kommer till jobbet är solklart för mig. Målet är att kunna kombinera mitt lärarjobb med Budgetfrökenjobb och vet ni vad? Det är riktigt nära nu. Snart kommer jag att nå ett av delmålen, som är att arbeta deltid som lärare. Hade jag inte haft detta ”varför” klart som korvspad, då hade det inte gått. Då hade jag snoozat varje morgon, och kollat serier var och varannan kväll istället för att arbeta framåt mot mitt mål.

”Mitt varför” när det kommer till min privatekonomi, har länge varit en tryggare privatekonomi för mig och mitt barn. Sedan den dagen jag bestämde mig för att få ordning på min ekonomi i syfte att skapa ett tryggare liv, har det varit tufft många gånger. Pengarna som ändå tog slut, saker som gick sönder och livet som pekade finger både en och två gånger. Vad skönt det då var att påminna mig om varför jag stod vid busshållplatsen tidiga morgnar medan grannarna åkte förbi i sina bilar. Varför jag nötte på med matlådor och påhittiga gratisutflykter när familjen skulle iväg.

Avslutningsvis vill jag bara skicka med ett ”heja-heja” till dig som sliter för att få vardagen och ekonomin att gå ihop. Du är en riktig vinnare i slutändan och även om jag inte är ett fan av ordet ”kämpa” så är det en hel del arbete som ligger bakom det du är i just nu. Ge inte upp, fortsätt streta på mot ditt mål. Du och bara du vet ditt varför.

15 kommentarer på “Mitt varför

 1. HEJ,
  Din morgontimme gör STOR skilnaden inte bara för ditt ekonomi men för många andras ekonomi.
  Passar på och tackar dig för vad du gör för mig.
  /Elena

  Gillad av 1 person

 2. Ditt arbete är superviktigt och jag tror du gör skillnad för många. Du gör ett riktigt fint arbete med budgetfröken! ❤

  Gilla

 3. Så fint skrivet och väldigt inspirerande. Ditt arbete har gjort stor skillnad för mig och andra de senaste åren och det glädjer mig att du också kan få tillbaka mer av det, förhoppningsvis även ekonomiskt. Mvh Karin

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s