Hej där!

Ibland glömmer jag att vi har hängt olika länge med varandra. Vissa av er har precis hittat hit och andra har varit med ända sedan början. Oavsett hur länge vi har hängt, är jag väldigt glad att du är här! Jag vill börja med att tacka dig för att du följer, läser, gillar och kommenterar. Ibland kanske du bara ögnar Fredagsbrevet lite snabbt, andra gånger läser du hela instagram/blogginlägget, eller tittar in via facebook. Samma sak gäller här, oavsett hur kort eller lång tid du spenderar med Budgetfröken, är jag dig evigt tacksam för att du väljer att lägga din tid på det jag gör. Tack!

Här kommer en presentation av mig och min bakgrund. Mitt namn är Karin Lundin och jag arbetar som grundskolelärare, just nu på mellanstadiet. Vid sidan av mitt arbete som lärare, arbetar jag med Budgetfröken. När man gillar något är det svårt att välja, jag älskar mitt lärarjobb, samtidigt som jag älskar att arbeta med privatekonomi, skrivande, färg och form. Just nu har jag den perfekta mixen där jag får göra både och.

Jag bor i ett hus på landet tillsammans med min familj. Vi har en ganska stor trädgård, som jag försöker odla och tämja bäst jag kan. I skrivande stund håller trädgården på att ta vinter, vilket betyder mer tid med min stickning framför en serie, snarare än trädgårdsfix. Skogen är vår närmaste granne, vilket jag är glad för, jag älskar att plocka svamp och bär, eller bara att vara i skogen. Det är min bästa återhämtning!

Nu är det ett par år sedan jag startade instagramkontot Budgetfröken och jag är så glad över alla fina möten och samtal om privatekonomi som är en direkt konsekvens av detta konto. Men allra gladast är jag för alla fina följare och alla de personer som anser sig ha hjälp av mitt material, som jag delar med mig av. Kul! Men varför startade jag kontot? Jo, jag saknade ett ekonomikonto på instagram där vardagsekonomin stod i fokus. Inte aktier, börsen, snabba pengar eller gå i pension innan fyrtio. Utan ett konto om pengar i vardagen, vardagsekonomi på riktigt helt enkelt!

Livet består som bekant av både med- och motgångar, men kanske var det just motgångarna som gjorde att jag blev en riktig fena på att koka soppa på en spik, fixa en budget och vända ett sjunkande skepp på rätt köl igen. För så illa var det. Pengarna räckte sällan, jag levde från lön till lön (eller studielån till studielån rättare sagt) och började använda kreditkort som en nödlösning. Ovanpå allt hade jag en tendens att vilja hjälpa andra ekonomiskt, fastän jag knappt klarade mitt och mitt barns uppehälle. Det är lätt att låta sig utnyttjas i tron om att alla vill en väl. Så fel jag hade…

Till slut insåg jag att jag behövde få till en förändring och att den enda personen som kunde ta tag i min situation var jag själv. Sakta men säkert insåg jag att jag inte var skyldig att hjälpa andra ekonomiskt, ej heller blev jag lyckligare av att handla ditten eller datten. Det viktigaste för mig var att jag kunde ordna en trygg vardag med en stabil ekonomi för mig och mitt barn. Mitt ”varför” har sedan dess varit min ledstjärna och än idag hittar jag styrkan i detta, de dagar då det känns motigt.

Det var lite mer om mig och bakgrunden till kontot. Här nedan kan du läsa mer om vad Budgetfröken erbjuder:

  • Budgetfröken erbjuder tips på hur man får vardagsekonomin att gå ihop med hjälp av en budget. Jag vill visa att budget varken är svårt eller tråkigt, tvärtom är det både enkelt och roligt.
  • Fredagsbrevet – Budgetfrökens nyhetsbrev med fokus på privatekonomi och en freebie varje fredag. Prenumerera gratis här!
  • Instagramkontot Budgetfröken för en massa inspiration!
  • Facebookkonto med samma namn. Dessutom hittar du gruppen ”Budgetkompisar” via Budgetfrökens facebooksida. Gruppen är till för dig som vill snacka ekonomi i allmänhet och budget och vardagsekonomi i synnerhet. Välkommen in!
  • Min Budgetkalender” om du vill ta kontroll över din ekonomi och ha allt samlat på ett och samma ställe.
  • Onlinekursen ”Budget i fem enkla steg” om du vill kickstarta din budgetresa. Mer info här!

Tusen tack för att du läser!

Hälsningar Karin/Budgetfröken

Fotokred: tonåringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s