Tack 2021 för allt fint!

2021 visade sig många gånger från sin allra bästa sida och även om pandemin fortfarande påverkar oss mer eller mindre, vill jag påstå att det har varit ett riktigt bra år!

Med endast några dagar kvar på året summerar jag det som har varit och blickar mot det som komma skall. Åh vad jag egentligen bara vill kasta mig in i 2022 och få sätta igång att jobba med allt roligt som väntar, men som sagt, först en tillbakablick.

Året som gått

Vid den här tiden förra året satt jag och funderade på hur 2021 skulle bli. I min enfald trodde jag att pandemin skulle bedarra, att samhället skulle öppna upp helt och att man skulle få träffas under normala omständigheter. Jag tror de flesta av oss närde en dröm om att ”allt snart skulle bli som vanligt”. Ja, hur det gick, det vet vi ju och ytterligare ett år har snart gått där vi alla har hjälpts åt att hålla pandemin stången.

Vinter & vår

Många har fått arbeta hemifrån och anpassa sina liv efter det. Många med mig har ett yrke där man inte har kunnat arbeta hemifrån, istället har vi fått anpassa verksamheterna utifrån olika direktiv och restriktioner. Oavsett hemmajobb eller ej, är jag säker på att fler ändå har fått tillbringa mer tid i hemmet under 2021.

Våren kom som en varm fläkt jag fick möjligheten att hoppa på en kurs inom slowföretagande, ledd av Johanna Leyman. Kursen passade mig och mina tankar om företagande perfekt. Att kombinera företagande med ett hållbarhetstänk i alla led. Jag kan varmt rekommendera kursen!

Kanske var det ändå all den här tiden hemma kombinerat med företagarkursen, som ledde till att jag fokuserade mera på Budgetfröken. I slutet av maj registrerade jag företag, vilken glädje! Mycket arbete ligger såklart bakom Budgetfröken, men mest av allt finns här en enorm vilja att dela med mig till andra. Därför kändes det naturligt att starta företaget, vilket möjliggjorde mer och fler saker.

Under sommaren kunde jag släppa några digitala produkter i form av en onlinekurs, samt nedladdningsbart material. Parallellt med det arbetade jag fram min första fysiska produkt och i augusti släpptes, Min Budgetkalender. Hurra vad roligt det var att äntligen få se mycket av mitt material samlat i en och samma bok och få chansen att dela fördelarna med en budget med alla som vill!

Sommar & höst

Hösten visade sig bli en riktigt produktiv tid bestående av produktion av en helt ny kurs, distribution av Min Budgetkalender, framtagande av innehåll och material till blogg, Fredagsbrev och sociala kanaler. Allt kombinerat med heltidsjobb som lärare. Visst är det något som inte riktigt går ihop i den ekavationen?

Min familj såg mig knappt, vännerna började boka in saker månader i förväg och där stod jag med ett dåligt samvete som räckte och blev över… Lösningen blev att gå ner i tid och sedan december arbetar jag deltid som lärare och deltid med Budgetfröken. Drömmen är att en dag helt och hållet kunna styra min egen tid. Men mer om det i ett annat inlägg.

December 2021

Annandag jul närmare bestämt och solen lyser ute, det är minusgrader och snö. En perfekt dag att se tillbaka på året och fundera på vad jag vill göra mer av, men även mindre av. Vad var bra? var det något som inte blev så bra och hur vill jag ha det istället? I korthet:

 • Bra saker: Satt gränser mellan jobb och privatliv. Skapat nya produkter. Vågat synas mer på bild och tagit klivet ut från att vara anonym till publik. Tänker mer hållbart både arbetsmässigt och privat. Minskat köttkonsumtionen och köpt färre nya saker. Odlat mer.
 • Mindre bra saker: Tenderat att arbeta för mycket. Inte prioriterat träning och välmående. Haft orimliga krav på mig själv.

En hel del bra saker att ta med in i 2022 och samtidigt behöver vissa saker förbli där de är…

Vad som väntar 2022

Varje nytt år är ju av sin natur ett oskrivet blad och på samma sätt som varje skolstart i augusti ger mig en massa energi, skapar ett nytt år samma känsla av ”nystartspirr”. Oavsett hur året som gått har varit, kommer ett nytt år med förhoppning om en massa bra saker. Någon kanske känner sig stressad på grund av förväntningar eller krav. Så har i alla fall jag känt det både en och två gånger. ”Ut med det gamla, in med det nya!” ”Nystart hit och nystart dit!” ”Kickstarta året med (infoga valfri käck uppmaning)!” Och så vidare…

Eller… Så kickstartar du ingenting. Ta det i din egen takt, fundera på hur du vill ha det. Du gör det för din skull, ingen annans. Däremot tror jag på att om man ska starta något nytt, kan det vara bra att sätta en starttid, eller avgränsa tiden man ska företa sig något. Annars blir det sällan av. I mitt fall räcker det inte med att bestämma mig för att jag ska ”fokusera mer på det här med träning”. Jag behöver bestämma en tid och en plats. Yogakurs varje torsdagkväll klockan 19:00. Perfekt! Nu har jag skapat goda förutsättningar för att det ska bli av!

När 2022 lider mot sitt slut, då vill jag blicka tillbaka och känna mig nöjd över att jag:

 • Spenderat mer tid med familj och vänner.
 • Tagit hand om mig bättre.
 • Startat två onlinekurser.
 • Kunnat styra över min egen tid i större utsträckning.
 • Lanserat ytterligare en fysisk produkt.
 • Bidragit till minskad klimatpåverkan genom att ha kört färre mil, ätit bättre och odlat mer.

Där har ni min plan (eller budget skulle man kunna säga) för 2022.

Hur ser din plan ut? Dela med dig av både litet som stort genom en kommentar här nedan!

Vill också passa på att tacka för det här året. Tack för alla hejarop, delningar, kommentarer och meddelanden. Vi gör det här tillsammans!

Gott slut och gott nytt år fina följare!

Hälsningar Karin

4 kommentarer på “Tack 2021 för allt fint!

 1. Känns så härligt att kunna starta det nya året med Budgetkalendern 💰 Ger en förutsättningar att göra 2022 till ett tryggare år rent ekonomiskt. Önskar att pandemin går ner, att folk kan jobba som förut och att vi får likadant väder som detta året (2021 bjöd på bra väder 😂). Mitt nyårslöfte blir att fortsätta ta hand om mig själv, inte sätta orimliga krav och träna regelbundet.
  Önskar dig ett Gott Nytt År! 🎆

  Gillad av 1 person

 2. Jag ger inga nyårslöften, då jag aldrig litat på löften inte ens mina egna.
  Däremot avlägger jag önskningar inför det nya året. Den första är en önskan om att jag ska vara så pass frisk att jag klarar av att träna hos sjukgymnasten och cykla på min elcykel.
  Den andra är att jag ska orka ta hand om och utföra de saker jag behöver ta tag i så jag trivs hemma hos mig.
  Den tredje önskan är att det ska ske mindre våldsbrott, ja, inga brott över huvud taget. Att vi ska kunna gå ut på promenader i vår vackra stad utan rädsla att komma i vägen eller bli utsatt för något brott.
  Dessutom önskar jag oss alla ett bättre 2022 och att det parti som bryr sig om oss vinner valet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s