Mulet både ute och inne.

Söndag och så där gråmulet som det bara kan vara en januarimorgon med ett par plusgrader och blötsnö. Kombinationen av söndag, halvtaskigt väder och jobbstart i morgon måndag, gör inte underverk med mitt mående. Nu är jag ärlig här, det är något med gråa söndagar som får mig att dippa en aning.

Den lilla djävulen på axeln påminner mig om allt jag inte har hunnit den här julledigheten, att förrådet svämmar över av påsar med saker som ska till återvinningen och att jag inte har förberett en endaste lektion till veckan som kommer. Tvättkorgen bångnar och boken jag skulle ha läst in mig på, inför det kommande läsprojektet med klassen, ligger orörd. Sen var det ju det där med mindfullnessen också. Jag skulle ju meditera och koppla av. Skit också, jag måste ha glömt det helt. Djävulen riktigt flåsar mig i örat när han dessutom skrikpratar om vikten av motion MINST 30 MINUTER OM DAGEN!!!! Ja, ja. Jag vet.

Å andra sidan har jag prioriterat helt andra saker den här julledigheten. Och innan någon ens tänker tanken att det är görandet som är viktigt, så vill jag säga att nej det är det såklart inte. När jag skriver att jag har prioriterat andra saker, så innebär inte det att jag har gjort en massa saker och att det skulle väga mer än att inte ha gjort något.

Min poäng är att jag verkligen har vilat det här lovet. Däremot har jag inte mediterat. Jag har istället legat på soffan och läst böcker. Inte boken till läsprojektet, den ska vi ju ändå läsa tillsammans i skolan. Vad gäller veckans lektioner så har jag hört att repetition är det nya. Bra, vi repeterar och landar lite mjukt innan något nytt startas upp. Tvättkorgen är av sorten ”töjbar”, vad bra att så mycket går ner i den innan den spricker. Man ska väl dessutom inte tvätta i onödan eftersom elen är dyr och miljön är mer sårbar än någonsin.

Gud vad skönt att jag har all motion kvar att se fram emot nu när januari ändå är här. Spar pengar gör man också genom att promenera istället för att ta bilen. Min hondjävul ligger i detta nu och tar en tantvila på den andra axeln med lurarna i öronen och lyssnar på någon härlig podd, så hon hör inte den andra typen som gapar och skriker vid sidan av. Men vänta… Nu hör jag inte honom heller, han verkar ha trillat ner i tvättkorgen eller nått. Vad bra! Tvätten ska jag ändå inte ta tag i den närmaste tiden!

Innan jag avslutar vill jag bara påminna dig som kanske också känner dig otillräcklig eller bara allmänt dippig, en gör så gott en kan! Gick det åt skogen med budgeten, träningen eller vad som, skit i det. Du är tillräcklig!

Tack för att du läser!

Karin

5 kommentarer på “Mulet både ute och inne.

 1. Gulle dig! Tack för att du också upplever att allt inte går som planerat!
  Jag har verkligen tagit det lugnt och de planer jag haft om att vara förberedd har helt enkelt bara försvunnit.

  Men tänker att: behövde nog vilan så pensionär jag än är. Och månaden har just börjat
  Tar tag i bokföringen idag (egen firma) och ser på skidskyttet.

  Gillad av 1 person

 2. Plötsligt känns mina ok lite lättare att bära. Att jag inte fått gjort den där storstädningen av lägenheten, att jag inte fått sorterat lådor som jag tänkt göra.
  Att det varit ok att tappa farten.
  Denna julen var det min ena son som fick covid. Han vaknade ordentligt sjuk julaftons morgon. Eftersom jag träffat honom kvällen innan ingick jag i smittspårningen. Där har det varit mycket oro. Nu rusar det mest runt i huvudet av hur jag ska kunna få ner elförbrukningen efter jag fått räkningen igår😬 Min man tycker det är så kallt inomhus att hans näsa rinner!🥶😂
  Ha en fin söndag, Karin och alla ni andra därute! 🌟

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s