Nu dansar jag julen ut!

Okej, jag kan ha dansat ut lite av julen redan, men de sista julsakerna åker ner i lådorna för den här gången. Som vanligt brukar jag samla ihop kvarvarande presentsnören, papper och diverse paketdekorationer i en separat kartong, som jag sedan har stående ganska lättillgängligt i händelse av påfyllning. Dels brukar de rea ut julsaker till 75 procents rea dagarna efter jul och då kan man fynda julpapper, etiketter och annat för endast några kronor och dels är det smidigt att kunna fylla på kartongen allteftersom jag hittar och spar sådant som funkar till jul, under resten av året. Men det mesta av papper och snören brukar jag återanvända.

Vill verkligen inte samla på mig en massa prylar i onödan och har under årens lopp rensat ordentligt när det kommer till julprydnader. Kvar är endast familjens favoriter och det är fint att börja jula igång lite lagom kring advent. Den tiden är den mysigaste om du frågar mig, alla ljus, adventbak och allmänt mys. Därför känns det onekligen lite väl kalt här hemma just nu när stjärnpor och stakar är undanplockade. Men som vanligt får man mota mörkret med tända ljus och ljusa inslag i hemmet som kompensation.

Julen kommer som bekant tillbaka och även om det känns som en evighet till nästa jul, är det skönt att veta att mitt julsparande rullar på. Varje månad spar jag undan en summa pengar till nästa jul. När man närmar sig oktober/november är det fint att veta att det finns extra pengar undansparade. Om du vill pröva att börja spara redan nu, starta en stående överföring till ett separat konto. Oavsett hur lite eller mycket du har möjlighet att spara, kan jag utlova en riktigt skön känsla när vi närmar oss nästa jul.

Tack fina jul för den här gången och tack underbara amaryllisar för att ni fortfarande blommar så vackert!

Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s