Min budget håller sällan eller aldrig…

Köpfria dagar, pengar över varje månad och kategorier som oftast håller budget, ja så ser min verklighet ut. Men så har det inte alltid sett ut. Tvärtom! I början när jag kämpade som bäst med att hitta en nivå, gick det sällan ihop sig. Jag övertrasserade var och varannan kategori. Saker och ting dök upp och där stod jag med en budget som inte riktigt höll. Om jag fick praktisera mitt tålamod och min så kallade ”grit”? Ja, hela tiden!

Min Budgetkalender

En sak som hjälpte mig var att jag mitt i allt elände kunde se vinningen med att jag hade en budget. Budgeten i sig gjorde mig medveten om vad saker och ting kostade, hur mycket mat som gick åt och vad jag verkligen lade pengarna på. Inte alltid en rolig syn, men tydlig! Det ena gav det andra och den där medvetenheten gjorde att jag började se över mina köpvanor, hur och när jag konsumerade och av vilka anledningar jag valde att spendera pengar.

Så även om budgeten sprack, så kände jag mig som en vinnare. Jo, faktiskt! För varje misslyckat försök blev nästa lite mer pricksäkert. Med tiden fick jag ordning på budgeten, kategorierna och mina köpfria dagar. Det som till synes kunde misstas för misslyckanden, var i själva verket helt nödvändiga försök i syfte att lyckas!

Papper och pennor ändå…

Känner du igen dig? Har du någon i din närhet som kan behöva få höra att det är helt okej att det här med privatekonomi inte alltid är så lätt? Dela gärna inlägget vidare eller lämna en kommentar, så att fler få ta del av dina erfarenheter.

Tack för att du läser! Hälsningar Karin

En kommentar på “Min budget håller sällan eller aldrig…

  1. Pingback: Konsten att vänta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s