Fylla på förråden

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg i facebookgruppen ”Budgetkompisar” (välkommen att gå med!) om ynnesten att ha tillgång till skog och mark. Att bara kunna hoppa upp på cykeln med bärkorgen i högsta hugg och förse mig med blåbär, vildhallon, svamp och annat gott som skogen har att erbjuda.

Med det sagt är jag fullt medveten om att det verkligen är en lyx, en ynnest få förunnat att ha närheten till naturen. Hur kan man göra om man inte har tillgång eller möjlighet att ta sig ut lika lättvindigt? Läs mer om det i veckans Fredagsbrev, där jag berättar om hur jag bytte svamp mot en bokhylla. Dessutom får du alltid en freebie att skriva ut, förra veckan följde en smart mall för inventering av kyl, frys och skafferi med Fredagsbrevet. Denna veckan kommer en ny freebie på temat ”Fylla på förråden”, men denna populära inventeringslista får följa med en sväng till!

(Fredagsbrevet är gratis att prenumerera på: prenumerationslänk hittar du här).

Medföljer som bilaga i Fredagsbrevet!

Nu i veckan ska jag besöka ett par svampställen, som jag hoppas mycket på och dessutom har jag några vildhallonbuskar, som är redo för skörd. Hoppas även kunna plocka ett par liter blåbär att göra sylt av. Syltburkarna är rengjorda och redo att fyllas på och matkällaren är städad. Det är bara skörden som ska hämtas hem…

Mitt hus har en källarvåning där det finns ett rum för vattenpump men även plats för en matkällare, hur bra?! Där inne är det perfekt temperatur att förvara sylt, saft och konserver. På vintern fungerar rummet som ett extra kylrum, medan sommarmånaderna gör rummet till en ”sval”. Tacksam över att plats finns att förvara alla godsaker.

Ja, du hör, jag har inga ursäkter annat än att jag är löjligt rädd för spindlar, att bege mig ut i skogen och plocka det som plockas kan. Dessutom njuter jag av att vara i skogen (exponering av spindelrädsla ingår) och hämtar en massa kraft bara av att vara i naturen, allt att vinna med andra ord!

Hur ser det ut där du bor? Har du möjlighet att ta dig till en skog för att plocka bär eller bara njuta av medhavd matsäck?

Tusen tack för att du läser! Hälsningar Karin

En kommentar på “Fylla på förråden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s