Redo för en omstart?

Ibland kan man bara behöva en omstart gällande än det ena, än det andra. I mitt fall älskar jag augusti då en ny termin startar och det känns som att luften är både frisk och mer klar. Det känns lite lättare att andas och lite enklare att ta tag i saker och ting helt enkelt. Hur känner du? Behöver du en omstart gällande något?

Jag ska erkänna att jag kanske inte har tränat så mycket som jag trodde att jag skulle nu i somras. Det blev mer tid i hängmattan och i solstolen med en bok eller en podd i örat. Sen var det ju värmen, vem orkar träna när det är så varmt? Var det inte för varmt så regnade eller haglade det. Blixten slog ner och hunden åt upp mina träningsskor. Alla dessa ursäkter bara för att jag inte har känt mig tillräckligt motiverad. Så mycket enklare att skylla på yttre omständigheter än att rannsaka sina egna motiv, eller hur?

Ibland orkar jag bara inte och det är okej. Det måste få lov att vara okej att strunta i det där man borde, fastän jag vet att jag biter mig själv i svansen. Som nu… Slutet av augusti med jobbstart och en massa annat på gång, önskar jag ändå att jag inte långtidsparkerat träningsskorna (nej, hunden åt inte upp dem, jag har inte ens någon hund) på hyllan. Istället önskar jag att jag hade tränat åtminstone lite. Precis som med pengar och sparande, bättre att spara lite än inte alls. Det är en solklar sanning och sååå mycket enklare för mig att relatera till. Men träningen… Så trist när jag inte ser snabba resultat och småtråkigt att nöta på med en långsiktig horisont i sikte.

Dags att damma av träningsskorna!

Vilka utmaningar och hinder står du inför nu? Gäller det pengar, hälsa, familjeliv, jobb eller något annat? Oavsett vad så kanske en omstart kan vara på sin plats. Det betyder inte att man måste byta vare sig jobb eller träningsskor, bara damma av det vi redan har och påminna oss om att små steg gör skillnad. I mitt fall betyder det att jag bokstavligen ska sätta ena foten före den andra och bara bita ihop. Tänka att det ändå är bättre att ta en kort runda än ingen runda alls, hänger du med?

Tack för att du läser! Dela gärna inlägget vidare, eller tipsa någon som du tror kan ha nytta av mitt innehåll, det gör mig himla glad! Hälsningar Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s