Novemberlugnet

Lugnet som infinner sig i november är ett lugn sällan skådat. Värsta höstyran har lagt sig och jag får en chans att krypa in i mitt bo igen. Ladda om inför december med allt som kommer då. På så vis älskar jag novembers kravlöshet och utrymme att bara vara. Mörkret som omsluter och samtidigt känns förlåtande. Man kan tassa iväg och se ut lite hur som helst, det är ändå så mörkt ute, så ingen ser att jag går runt i underställ och raggsockor. Så himla skönt!

För att inte tala om alla långkok, som kan puttra ovanpå vedspisen. Just i den här grytan ligger fläskkotletter köpta till halva priset på grund av kort datum. Perfekt att ta fram ur frysen en sådan här gråmulen dag och låta koka långsamt med lök, morötter och persilja.

Någon gång ska jag försöka vara ledig just i november. Någon gång i framtiden då jag inte jobbar som lärare, utan kanske styr mina egna tider. I mitt yrke är det i princip omöjligt att vara ledig mellan lov. Kanske är det den vetskapen som gör att jag så väldigt gärna skulle vilja vara ledig mellan lov någon gång. Ledig när inga andra är lediga.

Som sagt, någon gång i framtiden. Nu är nu och då får man göra det bästa av det man har. November är här oavsett.

Tack för att du läser!

Karin

2 kommentarer på “Novemberlugnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s