Bara 149 kronor i månaden!

Spotify, Netflix, C-more, Storytel, Synsam och gud vet vad! Tänk alla abonnemang som man med lätthet både vill och tror sig behöva. I de bästa av världar hade jag velat ha följande abonnemang:

  • Spotify premium
  • Netflix
  • C-more sport
  • Apple TV
  • Storytel
  • Synsam
  • HBO

Av dessa har jag just nu endast två, ibland har jag tre. Spotify premium betalar jag 109 kronor varje månad, samt 235 kronor för mina olika glasögon från Synsam. Vissa månader kostar jag på mig C-more sport så att jag kan titta på SHL. Jag skulle kunna avsluta Spotify premium, men den tjänsten ger mig och min lilla familj så mycket på så många olika plan, så det är värt 109 kronor i månaden för att spela musik utan reklamavbrott med mera. Abonnemanget hos Synsam tog jag efter noggrant övervägande och räknande hit och dit. Jag är mycket nöjd med vad jag får för de pengarna. C-more skulle jag vilja ha varje månad, men jag kan inte riktigt motivera kostnaden varje månad.

Bildcred: Julia Kuzenkov

Så där håller jag på. Tar beslut månad för månad och ibland tar jag ett prova-på-erbjudande på en ljudbokstjänst om jag känner för det. ”Men herregud! 149 kronor hit eller dit eller vad det nu kostar. Vad gör det för skillnad?” Jo, det gör en jäkla skillnad om man ser till varje kvartal, halvår och helår. Ett par onödiga abonnemang som ligger och tickar pengar, som istället kan sättas in på sparkontot, eller investeras på andra bättre sätt.

Om det inte är så att man verkligen använder alla sina olika tjänster och abonnemang, då är de säkert värda varje krona. Min poäng är att man ändå bör ta ett aktivt beslut och utifrån sina förutsättningar bestämma sig för vad som känns rimligt.

Vilka abonnemang har du just nu? Vilka abonnemang skulle du vilja ha/behöver du?

Tack för att du läser! Hälsningar Karin

2 kommentarer på “Bara 149 kronor i månaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s