2023 är här och med det lite nytt!

I det förra inlägget skrev jag om mina planer för kommande kostnadshöjningar i form av högre elpriser och höjd ränta. Missade du det inlägget, så kan du kika här. Med det sagt väljer jag att inte orda så mycket mer om sådant alla redan känner till som inflation, dyrare mat, galna elpriser och så vidare. Ibland behöver man landa i att saker och ting är som de är, vara trygg med att man har en plan för hur man tänker hantera det och sedan lägga det högst upp på hyllan, där man inte når det så lätt.

På samma sätt har jag behövt fundera över vad jag vill få ut av fritid, arbete och företagande under 2023. Stora frågor, jag vet! Det blir lätt att livet rullar på med jobb och vardag huller om buller och gott så, men ibland behöver i alla fall jag stanna upp och ta mig en rejäl funderare. Efter en höst som bjöd på flera utmaningar har jag behövt tid att landa lite. Vilken ynnest med ett jullov som möjliggjorde just vila och tid för reflektion.

Lite nytt som sagt var

2023 inleds med nytt i form av en ny tjänst på 100% där jag stannar i skolans värld men kombinerar lärarjobb med skolledarjobb. Som jag har längtat efter att få lära mig nya saker och utmana mig själv i mitt yrkesliv. Läskigt och spännande på en och samma gång!

Vila och återhämtning har visat sig vara viktigare än någonsin och det är något som jag verkligen har lyckats peta in i min vardag. Bra saker ska man fortsätta med, så det kommer jag prioritera även framöver. Låter som en självklarhet, men i mitt fall har det många gånger hamnat långt ner på listan då jag har valt att sätta andras behov i främsta rummet. Nog med sånt.

Dessutom går jag in i ett nytt år av eget företagande, vilket jag är så glad över! ”Min Budgetkalender” kommer att vara i fokus tillsammans med hållbar vardagsekonomi i olika former. Tro mig, att hitta former för en hållbar vardagsekonomi kommer att vara mer viktigt än någonsin.

Fredagsbrevet kommer att fortsätta att komma, men inte varje fredag. Varannan fredag känns mer rimligt och räkna med ett varierat och rikt innehåll under det kommande året. Vill du också prenumerera på Fredagsbrevet? Härligt! Det är gratis och kommer i din inkorg varannan fredag laddat med hållbar vardagsekonomi. Prenumera här!

Men med tanke på ett nytt heltidsjobb, behov av vila och inte bara en hållbar vardagsekonomi, utan snarare en hållbar vardag, flaggar jag för ett lägre tempo i sociala medier och på andra plattformar. Hur det kommer att se ut i praktiken, ja det får framtiden utvisa.

Sist men inte minst

Tack fina du som följer mig både här och där. Tack till dig som stöttar mitt företag genom att köpa ”Min Budgetkalender”, tipsar om mitt arbete eller som på andra sätt visar din support. Utan Dig och Ditt stöd, inget Budgetfröken. Så med det sagt hoppas jag kunna fortsätta stötta och peppa Dig till en hållbar vardag och en hållbar vardagsekonomi under 2023.

Hälsningar Karin

4 kommentarer på “2023 är här och med det lite nytt!

  1. Hej Karin! Klokt att fördela sin tid och energi, att få ha förmågan att inse det. Det kan ta lång tid innan man är där.

    Jag har ju din budgetbok som sträcker sig till juli/augusti så ingen egentlig brådska att beställa någon ny. Men naturligtvis vill jag ha en bok fortsättningsvis. Undrar om det finns tanke på uppdatering, för då väntar jag med att beställa.

    Ta nu hand om dig! Mvh Pia

    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s